هوش تجاری نفیس
هوش تجاری نفیس تیترهای خدمت:
- امکانسنجی، تحلیل و بررسی نیازهای سازمان جهت اجرای انبار داده و هوش تجاری
- طراحی انبار داده و طراحی مدلسازی ابعادی بر اساس نیازهای سازمان
- پیادهسازی انبار داده بر اساس دیتا مارتهای سازمان
- طراحی و پیادهسازی ETLهای موردنیاز هرکدام از دیتا مارتها
- اجرا و ارائه راهکار هوش تجاری نفیس، یک بسته خدمات نرمافزاری کامل شامل:
- تحلیل وضعیت موجود و شناسایی شاخصهای کلیدی عملکرد کسبوکار
- تحلیل نیازمندیها و زیرساختهای سازمان
- تحلیل و پالایش دادههای موجود
- طراحی و پیادهسازی انبار داده و ETL
- طراحی و پیادهسازی برنامه کاربردی هوش تجاری
- آموزش به کاربران جهت استفاده از امکاناتِ برنامه کاربردی هوش تجاری
- نصب، استقرار و راهاندازی راهکار هوش تجاری
شرح خدمت:
امروزه با رقابتیتر شدن محیط کسبوکارها و صنایع، برای کسب سهم بیشتر از بازار و افزایش سودآوری، باید اثربخشی فرآیندهای سازمانی بهبودیافته و هزینهها کاهش یابد. برای این منظور نیاز است نظام تصمیمگیری سازمان توانمندتر و چابکتر شود، تا به تصمیمات سریع، دقیق و هوشمندانهتری دست یابد.
مدیران ارشد و عملیاتی سازمانها نیاز دارند، با پایش شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI) به شکل لحظهای از عملکرد واقعی سازمان یا فرآیند تحت مدیریتشان مطلع شوند، بهسرعت بتوانند علت نوسانات منفی و مثبت عملکردی را دریابند و تصمیمات بهموقع بگیرند.
از طرف دیگر، تحلیل گران و کارشناسان سازمان برای تجزیهوتحلیل فرآیندها و عملیات، به خوراک اطلاعاتی جامع و قابل اتکایی نیاز دارند. سیستمی که خروجیهای تصمیمساز استخراجشده را با فرآیندی منسجم و قابلاتکا در دسترس مدیران و تصمیم گیران قرار دهد.
بر اساس تعاریف موسسه گارتنر، بستر نرمافزار هوش تجاری باید امکانات مشخصی را در حوزههای:
- مصورسازی اطلاعات (Data Visualization)
- تجزیهوتحلیل اطلاعات (Analysis)
- یکپارچهسازی اطلاعات (Integration)
ما خدمت هوشمندی کسبوکار خود را در قالب یک بسته خدماتی کامل بانام راهکار هوش تجاری نفیس ارائه کردهایم. راهکار هوش تجاری نفیس، سبد کاملی از امکانات کاربردی نرمافزاری و تکنولوژیکی در سه حوزه یکپارچهسازی، تجزیهوتحلیل و مصورسازی را در اختیار کاربران قرار میدهد. راهکار هوش تجاری نفیس و در قالب خدمات زیر ارائه مینماید:
- تحلیل نیازمندیها، وضعیت موجود و زیرساختهای سازمان
- شناسایی شاخصهای کلیدی عملکرد کسبوکار
- تحلیل و پالایش دادههای موجود
- طراحی و پیادهسازی انبار داده و ETL
- طراحی و پیادهسازی برنامه کاربردی هوش تجاری
- آموزش کاربران جهت استفاده از امکاناتِ برنامه کاربردی هوش تجاری
- نصب، استقرار و راهاندازی راهکار هوش تجاری
مراحل پیادهسازی و اجرای راهکار هوش تجاری نفیس:
راهکار هوش تجاری نفیس شامل چهار مرحله مهم است که کل خدمات ارائهشده در راهکار هوش تجاری نفیس طبق نقشه راه انجام پروژه، در این چهار مرحله به انجام خواهند رسید.
-
مرحله اول: شناخت مسئله و وضوح در نیازمندیها:
نخستین مرحله شناخت و تحلیل نیازمندی و زیرساختهایِ نرمافزاری و سختافزاری سازمان مشتری است. در این مرحله با جلساتی که با مدیران و کارشناسان کارفرما برگزار میگردد سعی میشود بهوضوح و شفافیت در نیازمندی موجود و شناخت محیط کارفرما برسیم.
-
مرحله دوم: تحلیل و استخراج شاخصهای کلیدی عملکرد (KPI):
این مرحله، به مطالعه فرآیندهای کسبوکار و برنامههای پیش روی سازمان و شاخصهای کلیدی عملکرد خواهیم پرداخت. این مرحله با بهرهگیری از تجارب فارغالتحصیلانی که کسبوکار خواندهاند و با شرکت ما کار میکنند انجام خواهد شد.
-
مرحله سوم: مرحله اخذ و پردازش اطلاعات:
در این مرحله اطلاعات از کلیه پایگاه دادهها و منابع اطلاعاتی سازمان کارفرما جمعآوری خواهد شد. دادههای جمعآوریشده خام هستند و آگاهی یادانشی را به استفادهکننده اضافه نخواهند کرد. دادههای جمعآوریشده درون انبار داده یکپارچه شده، روابط بین آنها شناسایی و آنالیز شده و درنهایت قابلاستفاده خواهند گردید.
-
مرحله چهارم: نمایش اطلاعات:
کاربران باید بتوانند از اطلاعات گردآوریشده درون انبار داده بهراحتی استفاده کنند. کاربران با استفاده از ابزار رابط گرافیکی راهکار هوش تجاری نفیس بهراحتی به اطلاعات دسترسی خواهند داشت و نمایش اطلاعات صورت خواهد پذیرفت. رابط گرافیکی انتخابشده در راهکار هوش تجاری نفیس پنجرهای واحد برای دسترسی تمامی کاربران سازمان را فراهم میکند، همچنین کار با این رابط گرافیکی هوش تجاری بسیار سهل و آسان بوده و مهارت کاربری آن بهراحتی انتقال مییابد. این رابط کاربری شامل کلیه اِلمانهای گرافیکی موردنیاز کاربر برای ساخت تحلیل و داشبورد میباشد.
کاربران سازمانی راهکار هوش تجاری نفیس:
کارکرد سازمانی راهکار هوش تجاری نفیس را در سه حوزه میتوان تقسیمبندی کرد:
-
سطح استراتژیک:
مربوط به تصمیمگیریهای کلان سازمان که توسط مدیران ردهبالا انجام میشود، و کمک کرده تصمیمگیری و تصمیم سازی صحیح در سازمان صورت پذیرد.
-
سطح تاکتیکی:
مربوط به عملیاتی است که در حوزه مدیران میانی انجام میشود. این عملیات میتواند شامل پیگیری عملیات در سطح پایین، نحوه انجام آن، گزارشگیری و نهایتاً جمعبندی دادههای مفید برای اتخاذ تصمیمات میانمدت سازمان باشد.
-
سطح عملیاتی:
پایینترین سطح انجام فعالیتهای تجاری سازمان است که در دفعات بالا و معمولاً بهصورت تکراری در ردههای پایین عملیاتی سازمان و توسط کارشناسان انجام میشود.
در راهکار هوش تجاری نفیس کاربران هوش تجاری به سه دسته تقسیم میشوند:
-
Power User:
به کاربری اطلاق میشود که مدیر هوش تجاری است. این کاربر وظیفه ساخت دیگر کاربران و همچنین دادن حق دسترسی به آنها و مدیریت مخزن ایجادشده بر روی انبار داده را بر عهده دارد. معمولاً چنین کاربری از کارشناسان خبره قسمت IT سازمان انتخاب میشود.
-
Author User:
این کاربران مؤلف هوش تجاری هستند. چنین کاربرانی با آموزشی ساده شیوه کار با ابزار هوش تجاری را آموزشدیده و وظیفه ساختن گزارشها، تحلیلها و داشبوردها رادارند. چنین کاربرانی از کارشناسان سایر بخشها و قسمتهای سازمان انتخاب میشوند.
-
Consumer User:
به این کاربران استفادهکنندگان هوش تجاری گویند. چنین کاربران معمولاً مدیران میانی و ارشد سازمان میباشند. این کاربران بعد از ورود به سامانه هوش تجاری، به داشبوردهایی دسترسی خواهند داشت که توسط مؤلفان ایجادشده و با نگاه کردن به داشبوردهای مدیریتی ایجادشده بهپایش و تحلیل وضعیت کسبوکار میپردازند. همچنین در صورت نیاز چنین کاربرانی میتوانند در دسته مؤلفان هوش تجاری قرار گیرند.